(home) (klager) (ordforklaring vedr. sjældenhed) (abonnement på "Månedens Kommentar") (tilbage til hovedartiklen om Mønthandler Thomas Stausholm)

Dokumentation

 (læs mere her)

 

 Forretningspartner fortæller om Stausholms konkursrytterimetoder.

 

Gæsteskribent: Tommy Andersen

 

 


Fra: Tom Andersen (Private) [mailto:t.andersen@yahoo.co.uk]
Sendt: 7. marts 2008
 

Ang.: Direktør Thomas Stausholms seneste konkurs (med 2 firmaer)

Møntfirma nr. 1, Komplementarselskabet Thy Coin Aps (holdingselskab)

Møntfirma nr. 2, Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S) (datterselskab)

 

Jeg har et tilgodehavende i dette bo (77.000 løn + 35.000 for mønter/sedler) og udbad mig fra kurator og advokat, Therkel Ladegård, en fortegnelse over aktiver, men kan se i opgørelsen af aktiver, at der ikke fremgår udenlandske konti hos bl.a. Western Union, som jeg i sin tid havde adgang til i forbindelse med indkøb på web-auktionsplatformen eBay. Ligeledes har der ikke i boet været registreret alle effekter, som jeg selv har solgt til Stausholm, og disse [manglende] effekter er [antageligt] enten afhændet uden om regnskaberne, hvilket [kan være] .. sket for flere effekter [eksempelvis] via eBay i USA og QXL i Norge, eller [antageligt] gemt for boet [eller 'glemt'] af Stausholm.

 

Jeg bad i forbindelse med konkurs indgivelsen om at få tilsendt liste over aktiver med henblik på at byde på boet, men kurator ignorerede mine henvendelser. Jeg har cirkulære skrivelser fra boet på min bopæl i London, som viser værdien af mønter, sedler og litteratur. Det er en brøkdel af, hvad jeg selv har solgt til Thy Coins K/S (men ikke har fået betalt). Igen, enten er disse effekter [antageligt] solgt "uofficielt" eller [antageligt] tilbageholdt for boet [eller 'glemt'].

 

Thy Coins K/S har haft konti i Norge, Sverige og USA. Bankforbindelserne i Norge og Sverige, mener jeg, var Nordea, og i USA var det Paypal og Western Union. Da Stausholm var blevet udelukket fra at handle på eBay i flere omgange (for mange negative karakterer), benyttede han en eBay konto i mit navn (vejlemoenthandel). Jeg har stadig adgang til denne konto. Jeg forestod derfor korrespondancen og betalingen, hvilket gjorde, at jeg havde adgang til hans Paypal og Western Union konto. På Western Union stod der [december 2004] 25.000 DKK kort før, han [over]gik [til] konkurs[behandling] (i de dømte selskaber). Jeg havde ikke adgang til konti i DK, Sverige og Norge.

 

Stausholm har selv bekræftet over for mig via email, at jeg blev forment adgang til disse konti, da vores samarbejde afsluttedes i forbindelse med udeblivelse af løn betaling. Jeg er ikke sikker på, at jeg har konto udskrifter længere, men jeg har transaktions kopier fra de handler, som han gennemførte på eBay.

Af samme grund bad jeg kurator om en kopi af regnskaberne, fordi jeg ville kunne følge hver transaktion, og se om de var bogført. Hvilket jeg ved, de ikke er. Af samme grund afbrød Thy Coins K/S’ revisor [Hans Madsen] samarbejdet med Stausholm (samt begrundet i, at revisor heller ikke [på det tidspunkt] blev betalt).

 

Jeg vil fremskaffe cirkulære udskrifter og andet materiale som dokumentation for ovenstående. Den sidste cirkulære skrivelse er kun et par uger gammel, og jeg mener, at boet er klar til afslutning med kurators meddelelse om, at der ikke er fundet værdier i udlandet. Jeg formoder, at kontiene enten er tømt, navne ændret, i privat regi eller simpelthen ikke oplyst af Stausholm til boet. Jeg kan kontaktes for yderligere informationer, som jeg ikke kan dokumentere skriftligt, men som er tilgået mig direkte fra Stausholm.

 

EFTERSKRIFT.

 

Mht. betalinger foretaget af Direktør Stausholm til eksempelvis ”selskabsomkostninger”, var jeg med til et møde i 2004 hos Stausholms daværende revisor Hans Madsen (http://www.kroyerpedersen.dk/), som skulle forestå den "grandiose" omstrukturering af ThyCoins imperiet. [INFO: se møntfirmalisten]

 

Efter at Stausholm efter bedrageridommen af 06.02.2004 lukkede sit første og personligt ejede møntfirma [enkeltmandsfirma], som [en privat møntkunde] havde krav  mod (50.000 kr. jf. bedrageridommen af 06.02.2004), oprettede Stausholm et holding selskab (Komplementarselskabet Thy Coin Aps) samt datterselskabet Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S). Konstruktionen med K/S selskabsform blev dels tilrettelagt efter Stausholms ønske dels efter rådgivning af revisor Hans Madsen. I tankerne har det sikkert været hensigten, at holdingselskabet kunne anvendes til overskuds/underskuds regulering og [skatte]fordele, uden at et nødlidende datterselskab i konstruktionen kunne trække tæppet væk under hele ”imperiet”. Det er set, at udvalgte datterselskaber tømmes for aktiver. Hvis selskabet herefter ikke udgør nogen skattemæssig fordel, f.eks. ved at man udnytter et underskud til at reducere skatten i holdingselskabet, likviderer man det, eller lader andre indgive konkursbegæring mod det uden, at det påvirker moderselskabet (holding).

Den præcise juridiske sammen­hæng mellem de 4 møntselskaber husker jeg ikke. For at denne holding struktur kan godkendes, skal indskudskapitalen komme fra holdingselskabet.

 

Denne konstruktion kan gøre, at Stausholm ikke hæfter personligt. Typisk revisor honorar for dette arbejde andrager 50.000 kroner [til oprettelsen af selskaberne], med mindre at man køber et allerede registreret skuffeselskab [anslået omkostning så 20.000 kr.]. Daværende revisor Hans Madsen udtrykte overfor mig tvivl om Stausholms evne til at skaffe midler til disse selskabsoprettelser.

Så hvorfra har Stausholm skaffet midler til oprettelse af de 4 nye selskaber i 2004 og i 2006 og 2007 ?

Hvorfor har Stausholm ikke i stedet betalt kreditorerne med de penge, som Stausholm anvendte til omkost­ninger med at oprette de nye selskabs­kon­struktioner ? [INFO: se møntfirmalisten]

 

Det er derimod sikkert, at det er dyrt at oprette denne konstruktion. Holding og K/S vil eksempelvis andrage 2 x 125.000 i ansvarlig kapital. Dette kan gøres delvis gennem lager og inventar værdier, men lager og inventar er jo bogført på k/s selskabets bo opgørelse (Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S)). Stausholm har eventuelt fået kone nr. 3 til at finansiere dette. Banken ville ikke finansiere på daværende tidspunkt, men Stausholm kan selvfølgelig have lånt pengene andet steds. 

I fogedretsmødet den 18.01.2006 oplyser Stausholm, at kone nr. 3 ejer de 90 % og Stausholm selv de 10 % af holdingselskabet (Komplementarselskabet Thy Coin Aps). Hvis kone nr. 3 skulle eje 90 %, vil det betyde, at indskuddet er indgået 90 % i kone nr. 3’s navn og 10 % i Stausholms navn. Jeg tror ikke, at det er tilfældet. Man kan ikke indbetale f. eks. hele summen i eet navn og hævde, at ejerskabet er anderledes. Det følger helt slavisk navnet på indbetalingen.

 

En skeptisk indstillet person ville stille spørgsmålstegn ved fuldstændigheden og rigtigheden af de oplysninger, som Stausholm har afgivet desangående ved fogedretsmødet den 18.01.2006.

 

Den sande forklaring er formentligt, at Stausholm antageligt udfører den handling, som hedder ’skyldnersvig’ ved fogedretsmødet den 18.01.2006.

Lad mig eventuelt vende tilbage når jeg har udskrifterne fra Erhvervs & Selskabsstyrelsen.

 

Hvis Stausholm har erklæret sig insolvent i fogedretten den 18.01.2006 vedrørende [en privat møntkunde]s inkasso­sag, men samtidigt har penge til at oprette nye selskaber for, ville en mindre naiv person end jeg kunne hævde, at Stausholm ikke har talt sandt i Fogedretten eller bevidst har villet unddrage sig betaling af kreditoren [en privat møntkunde]. Der vil være lidt dato ”detektiv” arbejde nødvendigt for at kortlægge dette.

Vær i øvrigt opmærksom på, at det ikke er tilladt at efterforske en sag, der er omfattet af straffeloven, såfremt man er partshaver. Dvs. hvis jeg eksempelvis er anklaget for noget via en anmeldelse fra Stausholm, så må jeg ikke selv efterforske, men udelukkende give oplysninger til efterforskningen (politiet). Det forholder sig anderledes i civile retssager. Sig ikke, at Stausholm ikke har lært mig noget gennem hans politianmeldelser.

 

Det er en velkendt og ikke ulovlig metode at likvidere et selskab for derefter at købe lager og inventar til en pris fastsat af en uvildig vurderingsmand. Det er derimod ikke lovligt, hvis det kan bevises, at dette er gjort for at slippe for betaling af kreditorer. Det er heller ikke i boets og kreditorers interesse, at eksempelvis min anmodning om at byde på lager/inventar i konkursboet for Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S) blev totalt ignoreret af likvidator og advokat, Therkel Ladegård, da dette potentielt set gav mindre realiseringsværdi, og dermed mindre til kreditor fordeling.

 

Den nye inventar/lager værdi, som Direktør Stausholm dermed erhvervede, gør, at han kan sælge billigere eller med større fortjeneste af de selv samme varer, som måske (sikkert) ikke var betalt i konkursboet Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S).

 

I k/s selskaber, mener jeg, at man hæfter personligt i lighed med i/s. Det bør checkes.

 

Med venlig hilsen

 

 

Tommy Andersen

London

United Kingdom

 

t.andersen@yahoo.co.uk

 

[INFO: se møntfirmalisten]

[se selskabsoplysninger ved fogedretsmødet den 18.01.2006]

Kommanditselskab

 

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

 

Et kommanditselskab (forkortet K/S) [Møntfirma nr. 2, Thy Coins K/S (binavn Vejle Mønthandel K/S) (datterselskab)] er et selskab med flere ejere, hvor nogle ejere – komplementarer [Møntfirma nr. 1, Komplementarselskabet Thy Coin Aps (holdingselskab)] – hæfter ubegrænset for selskabets gæld, mens andre – kommanditister [:Thomas Stausholm, personligt forgældet] – kun hæfter for op til et fastsat beløb.

 

Typisk er det komplementarerne, som står for driften af selskabet, mens kommanditisterne er passive investorer. Dette vil dog afhænge af det enkelte selskabs vedtægter.

 

Meget ofte har kommanditselskabet kun én komplementar [Møntfirma nr. 1, Komplementarselskabet Thy Coin Aps (holdingselskab), kapital 125.000 kroner], som er et anpartsselskab med mindst mulig kapital. Så selv om komplementaren i princippet hæfter ubegrænset, bliver den reelle hæftelse ikke større end anpartsselskabets kapital.

 

En væsentlig grund til at anvende kommanditselskab som selskabsform er, at det – ligesom interessentskabet – ikke er selvstændigt skattepligtigt. D.v.s. at overskud eller underskud vil indgå direkte på ejernes selvangivelse. Dette kan være en stor fordel, hvis kommanditselskabet får et underskud, fordi dette så kan fratrækkes i ejernes øvrige indtægt. Men i modsætning til interessentskabet, hæfter kommanditisterne ikke for et ubegrænset beløb, hvis selskabet går konkurs.

 

Kommanditselskab er den mest brugte selskabsform bag de forkætrede anpartsprojekter. Dette har givet kommanditselskabet et dårligt ry, hvilket dog er ufortjent - der er ikke noget galt med selskabsformen, kun med nogle af de projekter, der har anvendt den.

 

 


INFO til adv. K. Frederiksen: Der er ingen såkaldte ’injurier’ anvendt i denne gæsteartikel. Det giver mindre bøvl.

 

 


 

 

 

En djævel: Det var lige, hvad jeg også havde på fornemmelsen ...

 

 


 

 

Den Europæiske Menneskerettighedskonventions art. 10.

Artikel 10:

Ytringsfrihed. Stk. 1. Enhver har ret til ytringsfrihed. Denne ret omfatter meningsfrihed

og frihed til at give eller modtage meddelelser eller tanker,

uden indblanding fra offentlig myndighed og uden hensyn til grænser.”

 

 

Læs også portrætartiklen om konkursrytteren Thomas StausholmInfo til læserens for­nø­jel­se”  (http://grelbersforlag.dk/info/moenthandlerstaevnet.htm) bilagt i en igang­værende inkassoretssag. Denne artikel indeholder et varieret udvalg af tidligere sjove grunde, som debitor Thomas Stausholm, ThyCoins, over­for kre­di­tor har angivet som årsag til, at han ikke har kunnet klare at gennemføre af­tal­te pen­ge­overførsler eller betalinger i øvrigt.

 

 

 


 

 


 Efterlysning.

 

Andre gæsteskribenter som gerne vil offentliggøre deres egne erfaringer.

Du bliver ikke censureret af Grelbers Forlag.

Du må ikke anvende såkaldte 'injurier' eller falske faktuelle oplysninger.

Og Du står selv strafferetsligt til ansvar for indholdet af Din artikel.

Du skal påregne at modtage en vis portion trusselsmails fra Thomas Stausholm.

 


 

 


 

 

Tilbage til MEM forsiden